MAGNI – НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РОТИРАЩИ ТЕЛЕХЕНДЛЕРИ

В началото на 2019 година започна сътрудничеството между българската компания Стротех Инженеринг АД ( основен представител на Mарките HYUNDAI, KRAMER, Indeco, WEBER, KEESTRACK, VTN, в сферата на строителната техника) и  италианския водещ производител MAGNI Telescopic handlers. Това ново сътрудничесто е предпоставка за големи успехи на българския пазар и за двете компании.Отчитайки факта , че Стротех Инженеринг АД е една от най- бързо развиващите се компании в сферта на търговията със строителна техника, която за 2018 г има над 50 продадени тежки  строителни машини на територията на страната , отреждащи й челно място по пазарен дял  за изминалата година в този пазарен сегмент. Същевременно MAGNI , притежава богат опит и история с много патентовани технлогии и иновации в производството на тескопични товарачи

MAGNI Telescopic handlers е семейна компания, работеща в сферата на машиностроителната индустрия от 50 годинаи на миналия век.

През 1972 година е основан бранда FARGH, с основна цел да бъде създадена голяма гама от мобилни кранове и телескопични товарачи.

Под същата марка през 1980г. се произвежда първият телескопичен товарач  в континентална Европа  с специализирана патентована стрела FARGH 4000 FS  .

Като пионери в тази област през онези времена , компанията извоюва отлични позиции на пазара и  се превъща в много желан партньор.  През 1982 това партньорство не закъснява и се създава джойн венчър компания в сътрудничество с Manitou group, което продължава 27 години- до 2009 година. Малко след раздялата с Manitou group е  създадено новото име на компанията – MAGNI TELESCOPIC HANDLERS. Дългите години опит и иновации в сферата на производството на телескописни машини бързо поставят MAGNI на челни позиции в производството на телескопични машини от всякакъв клас.

През 2012 г., компанията създава своята нова база в провинция Модена в Италия . Производствените халета са на площ от 6000 м2, а производствения капацитет на фабриката е малко над 1000 машини на година.

Към 2019 година MAGNI Telescopic Handlers притежава най- голямата гама от ротиращи телескопични товарачи – шестнадесет модела само с този сегмент , с височина от 14 до 46 метра и товароподемности от 4 до 13 тона.

Моделите на компанията се отличават с редица иновации и много екстри включени в сандартното борудване на машините.Клиентите могат да избират между различни видове стабилизатори в зависимост от проложението на машината

Всеки модел е оборудван с бордови компютър, който показва в реално време :

-Позицията на товара

– Товароподемността на машината в конкретната позиция

– Товарната гравика

– промяна в товарната графика при различна позиция на стабилизаторите

– Промяна в товарната графика при използването на различни прикачни съоръжение ( машините са оборудване и датчици , които автоматично определят какво прикачно оборудвне се използва в момента

– Дълнина на стрелата в работния момент

– Ъгъл на стрелата

– Ротационни параметри

– Нивелация на машината ( машината е оборудвана със системи за сигурност, предпазваща от преобръщане )

– Режим на движение, скорост, темапратура и налягане на всиччки системи, наличие или липса на грешки , сигнализация при достигане на пределни нива,  диагностика, разход на гориво, часовник, оборотомер.

MAGNI telescopic handler не се ограничават с производството само на раотираци машини. Компанията произвежда машини в  тежък клас  с товароподемност от 10 000 до 40 000 кг и височина на повдигане от 10 до 14 метра.